Продавець Крамниця розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
367 відгуків
Кам'янське, Україна
Додати відгук
Крамниця
+380 (96) 206-31-44
+380 (50) 821-30-03

Патока 10 л ДСТУ 3696-98 Меласа бурякова

450 /бут

  • Готово до відправки
+380 (96) 206-31-44
Kyivstar(Viber, Telegram, WhatsApp)
  • +380 (50) 821-30-03
    Vodafon
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Патока 10 л ДСТУ 3696-98  Меласа бурякова
Готово до відправкиПатока 10 л ДСТУ 3696-98 Меласа бурякова
450 /бут
+380 (96) 206-31-44
Kyivstar(Viber, Telegram, WhatsApp)
  • +380 (50) 821-30-03
    Vodafon
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Патока упаковується в нові бутелі.

Патока бурякова, вироблена в Україні. 

10 л. (14 кг)

Термін зберігання 2 роки. Зберігати в прохолодному, захищеному від прямих сонячних променів місці.

Відповідає  ДСТУ 3696-98 (ГОСТ 30561-98) МЕЛЯСА БУРЯКОВА

Якісні показники:
Вуглеводоріди (цуроза) — не менш ніж 46,5%
Вміст сухих речовин — не менш ніж 77%
Ph - 6,5 - 7,0.

На 1 кг сухого 

Сира зола 116г

Сирий протеїн 135 г

Сирий жир 3 г

Кальцій 2,5 г

Фосфор 0,5г

Натрій 7,6 г

Магний 0,2г

Калій 54 г.

Застосування:

 

Патока для поліпшення кормового раціону в скотовтоприводстві



На підвищення вдосконалень корів, дашок, овець добре впливає меласа сироп із густою консистенцією, темного кольору та з чудовим запахом. Це побічна продукція тростинного або бурякового цукрового виробництва.

Меласа або чорна патока має гіркувато-солодкий присмак, повністю розчиняється як у холодній, так і гарячій воді. Меласа містить, крім мінералів (заліза, міді, кальцію, марганцю, калію, магнію), також цукор, воду, золу й азотисті сполуки. Її використовують для кормів хатніх тварин.

Поступово впровадження мелоди в раціон сприяє поліпшенню перетравлюваності сухої речовини та смаку самого раціону, підвищенню удоїв, збільшує відсоток білка в молоці. Поступовость введення в щоденний раціон дає мікроорганізмам рубця оптимально увімкнутися в роботу та забезпечувати нормальну його діяльність упродовж дня.

Під час годування великої та дрібної рогатої худоби меласу не має перевищувати 15% сухої речовини. Патока досить ефективна під час використання раціонів, багатих на солому. Надалі необхідно подрібнити та полити з розрахунку 50-100 г патоки (допустимо розбавити водою 1:1) на 1 кг соломи.

 

Харчова корисність меліси

Багатий вміст мікроелементів (залізо, мідь, кальцій, марганець, калій, магній, селен, цинк, фосфор) і вітамінів групи «В» за порівняно низької калорійності продукту впливає сприятливо на людський організм:

- сприяє росту імунітету;
- підіймає енергетичний потенціал;
- підвищує гемоглобін;
- покращує показники цукру в крові;
- стабілізує рівень холестерину;
- активізує роботу клітин головного мозку;
- є гарною антистресовою профілактикою;
- працює з запобіганням злоякісним новоутвореним формам;
- допомагає здоровому травленню;
— волосся набуває блиску та сили.

Безсумнівною цінністю є те, що чорна патока є джерелом заліза рослинного походження з дуже гарною засвоюваністю. Важливий момент для жінок (менструальний цикл і вагітність).
Міцності та здоров'ю наших кісток, профілактики остеопорозу сприяє велика кількість кальцію в продукті.
Необхідно пам'ятати, що за всієї корисності мелакси в основі її лежить цукор (пухість навіть мінералізований і вітамінізований), тому добовий профілактичний і лікувальний прийом не має перевищувати 2 столових ложок.

Чорна патока для рибалок



Використовувати чорну патоку на риболовлі спочатку почали років тридцять тому в Західній Європі. Є думка, що успіхи англійських спортсменів у ловлі на поплавцеву снасть пояснюються саме застосуванням у прикормі меласи.
На сьогодні вона є однією з найкращих приманок під час лову насамперед коропових, карася, рідше — ліщових та плотви.

Завдяки складу патоки (обілі вуглеводів, амідів, приблизно 10% зола, яка для живих організмів працює як проносна), вона є прекрасним енергетиком і одночасно збільшує апетит. Складається сприятлива для лову ситуація: що більше споживається продукту, то сильніше рибам хочеться їсти.

Додають меласу в прикормову суміш і для приманки для додання продукту чітко вираженого та привабливішого запаху. Причому актуальним є застосування її як під час лову на течії, так і на озері.

Додавати у воду патоку можна в будь-яку пору року, тому що вона має прекрасну розчиняність, не втрачаючи своїх якостей, у холодній воді.

Чорна патока проста в застосуванні. Досить водним розчином (1 частина патоки до 1 частини води) просочити сухий корм і настояти кілька годин.

 

 

 

Кулінарне використання меліси



Стереотипне сприйняття чорної патоки як кормового продукту для тваринництва останнім часом починає змінюватися. У Сполучених Штатах, Канаді, багатьох країнах Європи поширене застосування її в кулінарії. За консистенцією це тягучий сироп, цілком відповідний замінник рафінованого цукру. Привітається використання як натурального підсолоджувача в кашах, напоях, десертах, а також у соусах, маринадах, салатних заправках. Патока прискорює бродіння тіста, надає напоям фруктовий присмак, знижує поріг замерзання молочних сумішей.

 

Меласа у сфері органічного хліборобства



В останні десятиліття серед хліборобців і городників зростає цікавість до застосування органічних препаратів під час роботи на своїх ділянках. Під час виготовлення бокашев, ЕМ-препаратів широко використовується патока чорна (світкова меласа), що супроводжує продукт у цукровій індустрії. У ній міститься велика кількість вуглеводів, які є сприятливим середовищем, що сприяє живленню, розвитку та розмноженню корисних мікроорганізмів. Наявність комплексу макро- та мікроелементів сприяє цьому мікробному симбіозу.

 

Застосування патоки в процесі виготовлення гранульованих комбікормів



Мабуть, одним із найцінніших побічних продуктів під час виготовлення цукру зі буряка, що мають важливе господарське застосування, є чорна патока або меліса.

Оскільки вона має неприємний запах і гіркуватий присмак, то в раціоні людини безпосередньо не використовується. Найчастіше її додають під час годування жуйних тварин, коней, свиней. Завдяки смаковій привабливості грубі корми краще поїдаються. Високий склад залишкових вуглеводів сприяє перетравленості кормів, а це особливо важливо в стійкий період їхнього утримання.

Меласу широко використовують у виробництві комбікормів не тільки як продукт, цінний своїм складом, але й завдяки її склеювальним властивостям. Під час виготовлення комбікорму інгредієнти подрібнюються до однорідного складу, розсипи, яку потім необхідно «зв'язати» в гранули певного розміру. Саме склеювальні особливості патоки роблять її незамінним компонентом у цьому процесі. У такий спосіб знижується «пильність» гранульованого комбікорму.

Інші сфери застосування патоки

Виготовлення паливних пелет, брикетів — під час виготовлення пелет для опалювальних пелетних котлів, не тільки збільшує, в'язкість гранул і брикетів, але й збільшує загоряність цього палива.

Будівництво — використовується як добавка під час виготовлення пластифікаторів у бетон та ін. будівельних сумішей.

Металопрокат — використовується як сполучні для виготовлення форм.

Виготовлення дробів — використовується для виготовлення мисливських дробів. Під час лиття розплавленого олива в ємність із патокою виходять ідеально круглі кульки дробів.

Виготовлення етилового спирту.

 

Також можливе продажування гуртом для замовлення клікнть тут. 

 

Або розфасування 5 л. клікунути тут

Основні
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
Процентний вміст цукру46 %
УпаковкаПластикова пляшка
Вид товаруСироп
  • Ціна: 450 /бут

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner