Патока 5 л Меляса бурякова роздріб
350 ₴/бут
- Немає в наявності
- Код: 19892
- +380 (96) 206-31-44Kyivstar(Viber, Telegram, WhatsApp)
- +380 (50) 821-30-03Vodafon
Патока упаковується в нові пляшки.
Меляса бурякова, вироблена в Україні.
5 л. (7 кг)
Термін зберігання 2 роки. Зберігати в прохолодному, захищеному від прямих сонячних променів місці.
Так само можлива продаж гуртом.
Якісні показники:
Вуглеводні (сахароза) - не менше 46,5%
Вміст сухих речовин - не менше 77%
Рн - 6,5 - 7,0.
На 1 кг сухого
Сира зола 116г
Сирий протеїн 135г
Сирий жир 3г
Кальцій 2,5 м
Фосфор 0,5 г
Натрій 7,6 г
Магній 0,2 г
Калій 54г.
Доставляється з заводів, розташованих у Харківській, Полтавській, Київській, Хмельницькій та Тернопільській областях
Застосування:
Харчова корисність меляси
Багате вміст мікроелементів (залізо, мідь, кальцій, марганець, калій, магній, селен, цинк, фосфор) і вітамінів групи «В» при відносно низькій калорійності продукту сприятливо впливає на людський організм:
- сприяє зростанню імунітету;
- піднімає енергетичний потенціал;
- підвищує гемоглобін;
- покращує показники цукру в крові;
- стабілізує рівень холестерину;
- активізує роботу клітин головного мозку;
- є хорошою антистресової профілактикою;
- працює по запобіганню злоякісних новоутворень;
- допомагає здоровому травленню;
- надає волоссю блиск і силу.
Безсумнівною цінністю є те, що чорна патока є джерелом заліза рослинного походження з дуже гарною засвоюваністю. Важливий момент для жінок (менструальний цикл, вагітність).
Фортеці і здоров'ю наших кісток, сприяє профілактиці остеопорозу велика кількість кальцію в продукті.
Необхідно пам'ятати, що при всій корисності меляси в основі її лежить цукор (нехай навіть мінеральний і вітамінізований), тому добовий профілактичний і лікувальний прийом не повинен перевищувати 2-х столових ложок.
Кулінарне використання меляси
Стереотипне сприйняття чорної патоки як кормового продукту для тваринництва останнім часом починає змінюватися. У Сполучених Штатах, Канаді, багатьох країнах Європи поширене застосування її в кулінарії. За консистенцією це тягучий сироп, цілком відповідний замінник рафінованого цукру. Вітається використання як натурального підсолоджувача в кашах, напої, десерти, а також в соусах, маринадах, салатних заправках. Патока прискорює бродіння тіста, надає напоїв фруктовий присмак, знижує поріг замерзання молочних сумішей .
Патока для поліпшення кормового раціону в тваринництві
На підвищення надоїв корів, кіз, овець добре впливає меляса - сироп з густою консистенцією, темного кольору із характерним запахом. Це побічна продукція тростинного чи бурякового цукрового виробництва.
Меляса або чорна патока має гіркувато-солодкий присмак, повністю розчиняється як холодної, так і гарячої води. Меляса містить крім мінералів (заліза, міді, кальцію, марганцю, калію, магнію), також цукор, воду, золу і азотисті сполуки. Її використовують для кормів домашніх тварин.
Поступове впровадження меляси в раціон сприяє поліпшенню перетравності сухої речовини і смаку самого раціону, підвищення надоїв, збільшує відсоток білка в молоці. Поступовість введення в щоденний раціон дозволяє мікроорганізмів рубця оптимально включитися в роботу і забезпечувати його нормальну діяльність протягом дня.
При годівлі великої та дрібної рогатої худоби меляса не повинна перевищувати 15% сухої речовини. Патока досить ефективна при використанні раціонів, багатих соломою. Останню необхідно подрібнити і полити з розрахунку 50 - 100 г патоки (допустимо розбавити водою 1:1) на 1 кг соломи.
Меляса у сфері органічного землеробства
В останні десятиріччя серед хліборобів і городників зростає інтерес до застосування органічних препаратів при роботі на своїх ділянках. При виготовленні препаратів (бокашиків, ЕМ-препаратів широко використовується меляса чорна (бурякова меляса), супутній продукт цукрової індустрії. У ній міститься велика кількість вуглеводів, які являють собою сприятливе середовище, що сприяє проживання, розвитку та розмноженню корисних мікроорганізмів. Наявність комплексу макро - та мікроелементів сприяє цьому мікробному симбіозу.
Чорна патока для рибалок
Використовувати чорну патоку на риболовлі спочатку почали років тридцять тому в Західній Європі. Є думка, що успіхи англійських спортсменів в ловлі на поплавкову снасть пояснюються саме застосуванням прикорму меляси.
На сьогодні вона є однією з кращих приманок при лові, в першу чергу, коропових, карася, рідше – ліщових та плотви.
Завдяки складу патоки (велика кількість вуглеводів, амідів, приблизно 10 % зола, яка для живих організмів працює як проносне), вона є прекрасним енергетиком і одночасно збільшує апетит. Складається сприятлива для лову ситуація: чим більше споживається продукту, тим сильніше рибам хочеться їсти.
Додають мелясу в прикормочную суміш і для приманки з метою додання продукту яскраво вираженого і більш привабливого запаху. Причому актуальним є застосування її як при лові на течії, так і на озері.
Додавати у воду патоку можна в будь-який час року, оскільки вона має чудовий смак, не втрачаючи своїх якостей, у холодній воді.
Чорна патока проста в застосуванні. Досить водним розчином (1 частина патоки до 1 частини води) просочити сухий корм і настояти кілька годин.
Застосування патоки в процесі виготовлення гранульованих комбікормів
Мабуть, одним з найбільш цінних побічних продуктів при виготовленні цукру з буряку, мають важливе господарське застосування, є чорна патока або меляса.
Так як вона володіє неприємним запахом і гіркуватим присмаком, то в раціоні людини безпосередньо не використовується. Найчастіше її додають при годівлі жуйних тварин, коней, свиней. Завдяки смакової привабливості грубі корми краще поїдаються. Високий склад залишкових вуглеводів сприяє перетравності кормів, а це особливо важливо у стійловий період утримання.
Мелясу широко використовують у виробництві комбікормів не тільки як продукт, цінний своїм складом, але і завдяки її склеює властивостями. При виготовленні комбікормів інгредієнти подрібнюються до однорідного складу, розсипи, яку потім необхідно «прив'язати» в гранули певного розміру. Саме склеюючі особливості патоки роблять її незамінним компонентом в цьому процесі. Таким чином знижується «запиленість» гранульованого комбікорму.
Інші області застосування патоки
Виготовлення паливних пелет, брикетів – при виготовленні пелет для опалювальних пелетних котлів, не тільки збільшує в'язкість гранул і брикетів, але і збільшує займистість цього палива.
Будівництво – використовується як добавка при виготовленні пластифікаторів в бетон і ін будівельних сумішей.
Металопрокат – використовується, як зв'язуючі для виготовлення форм.
Виготовлення дробу – використовується для виготовлення мисливської дробу. При литті розплавленого свинцю в ємність з патокою виходять ідеально круглі кульки дробу.
Виготовлення етилового спирту.
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Процентний вміст цукру | 46 % |
Об`єм | 5000 мл |
Вид товару | Сироп |
- Ціна: 350 ₴/бут